Kültéri nyílászárók

Alapanyagaink a kültéri nyílászáróinknál: Az alkatrészek ékcsapos fogazással hossztoldott lamellákból tömbösített 4 rétegű "élfából" készülnek. Külön megrendelés esetén hossztoldás nélkül. A ragasztás D4 víz-és főzésálló minősítésű. Az alkatrészekhez felhasznált alapanyag: borovi vagy vörös fenyő, tölgy, meranti.

 

A kültéri nyílászáró tokszerkezete: A tok keresztmetszeti méretei: vastagság 68-90 mm, szélesség 82 mm. A tokalsó kialakítása kívül falcolva ("kőpárkány- és ablakpárkány falc") készül, a különféle párkánycsatlakozásoknak megfelelően. A tokhoz különböző tokkiegészítők, és soroló elemek csatlakoztathatók.

A kültéri nyílászáró szárnyszerkezete: A szárny keresztmetszeti méretei: vastagság 68-90mm, szélesség 82mm. A szárnyprofil keresztmetszetben a vasalat körben süllyesztve kerül beépítésre. Az üveg falc páradiffúziós csatornával ellátott.

 

A kültéri nyílászáró vasalatai: Több ponton körbezáró vasalat rendszer. Magas minőségű ezüst színű bevonat. Egykezes működtetési előny, fékezett nyílóállás. Csekély karbantartási igény.

 

Tömítés minősége a kültéri nyílászárókban: A szárny falcban körbefutó rugalmas anyagú HPP gumitömítés biztosítja a megfelelő légzárást és rugalmas felütközést, a tömítést. A másodtömítés a szárny peremén fut körbe. A gumitömítés anyaga kémiailag tesztelt passzív. A gumitömítés a sarkokon kicsípve, hézagmentesen illesztve összefordítva kerül a keretbe, így a keret sarkain is megfelelő a tömítettség.

 

Vízvető leírása a kültéri nyílászáróknál: A tokalsó szoknyás alumínium vízvetővel szerelve. A megfelelő vízzárás érdekében az alumínium vízvető tartósan rugalmas véglezárókkal kapcsolódik a tokszárakhoz. A másod vízvető a szárny alsó részét védi. 

A kültéri nyílászárók felületkezelése: A felületkezelés négy rétegben történik: Az első szállekötő, hossztoldás összemosó mártogatással felhordott színtelen réteg. Második réteg az alapozó felhordása ismét mártogatással történik, ami megelőzi a gomba és rovarkárosítást ill. biztosítja az egyenletes színt. A harmadik réteg egy közbenső szálkötő alapozó. Ez színtelen, csiszolható réteg a kiváló sima felület elérésére. Ez is mártogatással történik 100-120 mikron vastagságban. A negyedik réteg a fedőlazúr ami 250 mikron vastagságban kerül felhordásra szórással, ez adja meg a végleges színét, fényét és UV állóságát. Színskálánk széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt, ha nem, egyedi színeket is vállalunk.


Képek