Intarziás bútorok

Különböző intarziás bútorok, falburkolatok asztalosipari tervezése, gyártása, beépítése. Az igazi míves asztalosmunka az intarziás bútor. Vállalunk külnböző stílusú intarziás asztalok, intarziás szekrények, intarziás komódok intarziás tárgyaló asztalok tervezését, gyártását.

 

A régi mesteremberektől tanultuk a különböző formájú és stílusú intarzia bútorok készítését. Legyen akár barokk vagy minimal stílusú az elképzelés elkészítjük az asztalos műhelyünkben. Több száz mintánk van amiből készítjük az intarziás bútorokat. Kívánság szerint bármely hozott intarzia minta is legyártható, néhány kivételtől eltekintve. Az intarziás bútorok kézzel készülnek. Az intarziás bútorok a következő stílusokban lettek ismertek mint a barokk, a reneszánsz és a rokoko.  

 

Az intarziás bútorok a világ összes fafajából kézülhetnek. Szinte minden fafaj megtalálható az intarzia mintáiban. Az intarzia készítésénél különböző ekzótákat használunk, melyek csak elsőoztályú faanyagból készülhetnek. A fafajtákat a stílusnak és a mintának megfelelően válogatjuk. Az intarziás bútorok álatalában faragott fával párosulnak. Díszes szegélylécekkel és párkányokkal. Míves meggmunkált fafaragások díszítik az intarziás bútorokat. Felhasználunk különböző profilozott léceket melyek stílusban teljesen az adott mintához illenek.

 

Az intarziás bútorainkat többféleképpen felületkezeljük. Lehet magasfényű, úgynevezett politúrozott vagy selyemfényű felületet adni az elkészült motívomoknak. Minden felületnek más és más az érzelemvilága. Nagyon nagy hatást vált ki a magasfénnyel felületkezelt intarzia. Lehet egy nagyon cirádás mintát egyszerűbb selyemfénnyű lakkal vagy akár egy visszafogottabb mintát magasfényű lakkal felületkezelni.

 

A régi kastélyok és uradalmak jelképeié váltak ezek a bútordarabok. Előszeretettel használja a Barokk kor ezt a fajta érzelemvilágot. Amennyiben Téged is érdekelnek amiket írtam, keress minket a weboldalunkon feltüntetett elérhetőségeinken.


Képek