Fafaragások

Az asztalosműhelyünk készít olyan fafaragásokat amelyek egyedi vagy egy meglévő elképzelésekből származnak. A faragásokat képzett fafaragók készítik. Az asztalosműhely a faragások készítésével fenntartja a régi hagyomágyokat. A fafaragás szorosan kapcsolódik a bútorkészítéseinkhez, egymás nélkül szinte elképzelhetetlenek.

 

Ezek a faragások általában egy bútor kiegészítő kelléke mint például egy bútor lába vagy egy bútor komlett bútorzat párkánya, esetleg egy bútor díszítőeleme. A faragások ritkább esetben jelennek meg önállóan, inkább több esetben, díszítő szerepként tűnnek fel. Az úgynevezett hagyományos fafaragással ritkábban találkozunk mi asztalosok is de szerencsére vannak akik foglalkoznak vele és aktívan művelik ezt a szép szakmát.

 

Az asztalosműhelyünk tanító szándékkal is működik. Fiatal asztalostanúlókat képez a szakmára, hogy minél többen elsajátítság ezt a szép mesterséget. Egyre többen érdeklődnek a fafaragás és bútorkészítés mester fokon történő elsíjátítására. A mi vállalkozásunk ezt támogatja, és szorgalmaz minden érdeklődést ezzel kapcsolatosan.

 

Célunk az, hogy szeretnénk olyan remekműveket létrehozni ami méltó a szakmánkhoz és bizonyítja, hogy a mi vállalkozásunk az asztalosipar legmagasabb szintjét érte el. Egyfajta örökítőanyagként veszünk részt, ápoljuk és megőrizzük hagyományainkat. Tedd Te is ezt és jelentkezz hozzánk, hogy megtanulj szépeket alkotni a világ legtermészetesebb anyagából a fából.


Képek